Het Höcker album : Auschwitz door de lens van de SS - Busch, Christophe; Hördler, Stefan; Pelt, Robert Jan (Verbum Holocaust bibliotheek, 2012)
SS-fotografen hebben medio 1944 de aankomst en 'verwerking' van een transport Hongaarse Joden uitgebreid gefotografeerd. Deze reportage is vastgelegd in 'Het Auschwitz Album'. Lange tijd ging men ervan uit dat dit het enige fotoalbum was dat in Auschwitz-Birkenau tijdens de Tweede Wereldoorlog werd gemaakt. In 2007 ontdekte men echter een nieuw fotoalbum uit Auschwitz-Birkenau. Het betreft een privé album met ondermeer kiekjes van SS'ers die een paar dagen stoom mochten afblazen in het Genesungsheim Solahütte, ongeveer 30 kilometer ten zuiden van Auschwitz. Dit idyllische SS-ontspanningsoord was onderdeel van het vernietigingskamp Auschwitz-Birkenau. 'Het Auschwitz Album' en 'Het Höcker Album' zijn op het eerste gezicht elkaars tegenpolen. Laat het eerste fotoboek de waanzin van de industriële Jodenmoord in Birkenau zien; het tweede album brengt het 'normale' leven van de SS'ers in Auschwitz-Birkenau in beeld. We zien 'doodgewone' mannen en vrouwen die zich ontspannen van hun dagelijkse bezigheden, namelijk massamoord