Plattdeutsche Spiele für Mädchen - Harten, Reinhold 1900-1942 (Die Schul- und Jugendbühne, 1938)
Fiev plattdütsch Spelen för Deerns sünd hier upschreven. Se sünd so schreven, dat se besünners van Deerns speelt warrn kunnen un se sünd ok so schreven, dat se wiesen wo Froons un Deerns sünd. Froons un Deerns sünd Klatschwiever, dumm as Bohnenstroh, neeschierig un se hebben Angst. So kann man dat, wat de Speelgeschichten wiesen, tosamenfaten. In dat lest Stück, "De hete Bri", sünd Froons stark. Aver eerst, as een Fro sik to eene Föhrerin makt un de annern Froons seggt, wo 't langs gahn mutt. Dor könen se ehr Angst överwinnen un een Wverfall van fiev Rövers affangen un de Rövernbann fastsetten. (K.K.) <dt.>