Polska i Czechosłowacja w dobie stalinizmu (1948 - 1956) : studium porównawcze - Jirásek, Zdeněk 1957- (Inst. Studiów Politycznych PAN, 2005)
Zsfassung in engl. Sprache u.d.T.: Poland and Czechoslovakia during the stalinist period (1948 - 1956)