De nazi moordfabrieken : Chelmno, Belzec, Treblinka, Sobibor - Roozeboom, Ton 2017 (De Lantaarn, 2017)
Met meer dan 900 foto's, waarvan een groot deel nooit eerder gepubliceerd. Dit boek bevat archeologisch onderbouwde illustraties en plattegronden van Sobibor, Belzec, Treblinka en Chelmno. Boordevol nooit eerder gepubliceerde getuigenverklaringen. U kijkt mee over de schouders van de archeologen en ziet hun opmerkelijk ontdekkingen. Dit boek geeft u op gedetailleerde wijze inzicht in de werkwijze van de SS in de kampen en het vernietigingsproces. Een hoofdstuk is geschreven door Jules Schelvis, de laatste Nederlandse overlevende van Sobibor