Die verratene Revolution : Deutschland 1918/19 - Haffner, Sebastian, 1907-1999 1907-1999 (Scherz, 1969)
Forfatteren søger at kaste nyt lys over omstændighederne omkring den tyske revolution 1918-19 og besvare spørgsmål om de socialdemokratiske ledere, der overtog regeringen 9. november 1918. Forfatteren mener, at arbejderne og soldaterne blev forrådt af de politiske ledere, de havde sat deres lid til.