De voorman : Henk Feldmeijer en de Nederlandse SS - Kromhout, Bas 1975- (Uitg. Atlas Contact, 2012)
Op polygoonbeelden loopt hij parmantig voor de SS-troepen uit - Henk Feldmeijer, toentertijd waarschijnlijk de fanatiekste Nederlandse nazi. Veel is er niet over hem bekend, want vlak voor het eind van de oorlog kwam hij om het leven. Hij heeft zich nooit hoeven verantwoorden. Feldmeijer was niet zomaar een volgeling of avonturier, maar een fanatieke ideoloog, een actieve politicus die Mussert nog veel te soft vond. Met behulp van de onlangs ontdekte dagboeken en brieven legt de auteur de gedachtewereld van Feldmeijer bloot. Hij laat zien hoe hij van een gewone student radicaliseerde tot haatzaaier, terroristenleider en agent van het kwaad