Het Koninkrijk der Nederlanden in de Tweede Wereldoorlog : [1939 - 1945] - Jong, Louis de 1914-2005 (Nijhoff, 1969)
"Het geschiedwerk van dr. L. de Jong, Het Koninkrijk der Nederlanden in de Tweede Wereldoorlog, verscheen tussen 1969 en 1991 en tellt 14 delen, bestaande uit in totaal 29 banden, die bij elkaar ongeveer 16.000 pagina's bevatten. Van aanvang af is de reeks in twee edities op de markt gebracht: een 'populaire', niet van bronverwijzingen voorziene uitgave, en een geannoteerde wetenschappelijke editie, die tevens per deel van een register was voorzien. Die populaire editie had dat register niet en die lacune werde pas in 1988 opgeheven door het verschijnen van deel 13, onder de titel Bijlagen. Dit register kende weliswaar beperkingen, aangezien het alleen bestond uit een topografische en namenindex, [...]." ([D. 15] (1994, S. 7)