De ramp in de Lübecker Bocht. Nederlanders bij het einde van Neuengamme - Geertsema, Sietse P.; Stichting Vriendenkring Neuengamme (Boom, 2011)
Summary: Te midden van de talloze tragedies van die tijd springt deze er toch nog uit: het geallieerde bombardement van het passagiersschip Cap Arcona op 3 mei 1945, waarbij duizenden concentratiekampgevangenen om het leven kwamen. Dit boek reconstrueert de toedracht van de ramp