Rotmistrz Józef Garliński : [oficer Wywiadu Bezpieczeństwa KG Armii Krajowej, wie̜zień Pawiaka, Auschwitz, Neuengamme, pisarz, historyk, kustosz pamie̜ci narodowej] - Drozdowski, Marian Marek 1932- (Oficyna Wydawnicza Rytm, 2013)
Bibliogr. prac Józefa Garlińskiego s. 229-230. Indeks