Pamiȩć świadomość odpowiedzialność : miȩdzynarodowka konferencja z okazji 60. rocznicy utworzenia muzeum ; Oświȩcim, 2-4 lipca 2007 roku : international conference on the occasion of the 60th anniversary of the museum's founding ; Oświȩcim, july 2-4, 2007 = Remembrance awareness responsibility - Ambrosewicz-Jacobs, Jolanta 1957-; Oleksy, Krystyna; Państwowe Muzeum Auschwitz-Birkenau (Państwowe Muzeum Auschwitz-Birkenau, 2008)
Text in poln. u. engl. Sprache